NATO maavägede ülem: kui Lääs ei reageeri, siis Venemaa piirid muutuvad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Ben Hodges.
Kindralleitnant Ben Hodges. Foto: http://www.washingtoninstitute.org/

NATO maavägede ülem kindralleitnant Ben Hodges loodab, et Venemaa käitumise tagajärgedest ei saaks uus normaalsus, kus Krimm oleks justkui Venemaa osa.

Hodges leiab, et Venemaa agressiivsed käigud on andnud alliansile uue energia ja aidanud liitlassuhteid tugevdada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kõige nähtavamad näited NATO liitlaste valmisolekust toetada Eestit ohu korral on Ameerika merejalaväelased ning Briti, Poola ja Taani lennukid Eestimaa pinnal, NATO maavägede ülema hinnangul saatis ameeriklaste, brittide, poolakate ning taanlaste kohalolu eestlastele sõnumi liitlaste toetusest ja samuti saatis see sõnumi piiri taha Venemaale, et USA ning teised NATO liitlased on valmis tulema kohale ning osalema õppustel Eesti maavägedega.

Enne intervjuud välisajakirjanikele antud pressikonverentsil tunnistas kindralleitnant, et Venemaa käitub sõjalises mõttes nagu vastane, kuid seda ei võeta poliitiliselt liiga tõsiselt.

«Siin tundub normaalsus tagasi hiilivat: kui Venemaa teeb midagi ja Lääs ei reageeri, siis see ongi uus normaalsus, NATO riikide selge seisukoht on see, et Krimm on Ukraina osa - ausalt öeldes ei ole kuulda väga palju juttu selle kohta, kuidas me saame aidata selle Ukrainale tagastada, nii et tundub, nagu piirid oleksidki muutunud ja et territoriaalveed Mustas meres on samuti juba muutunud,» lausus Hodges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles