Putin: uued sanktsioonid viivad Venemaa-USA suhted ummikusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnul viivad USA poolt Venemaale Ukrainas toimuva tõttu kehtestatud uued sanktsioonid kahe riigi suhted ummikusse.

Putini arvates kahjustavad sanktsioonid ka USA enda energiafirmasid, edastab Itar-Tass.

«Kahtlemata viivad nüüd kehtestatud sanktsioonid Venemaa ja USA suhted sügavamale kriisi. Pikemas perspektiivis aga kahjustavad nii USA enda kui ka selle riigi kodanike huve,» nentis Putin.

Venemaa president kommenteeris USA poolset sammu ajakirjanikele Brasiilias.

Putini kinnitusel süveneb ta sanktsioonidesse, et saada paremini aru nende mõjust ja ulatusest.

Putin süüdistas samas, et Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) poolt Ukrainale antud raha ei ole jõudnud vajalike riiklike institutsioonideni, vaid Ukraina miljonäride taskusse.

Uudisteagentuuri TT andmetel puudutavad uued majandussanktsioonid naftafirmat Rosnefti, gaasifirmat Gazpromi ja relvafirmat Kalašnikovi.

Venemaa asevälisminister Sergei Rjabkov teatas juba varem, et uued sanktsioonid ei vii mitte kuhugi ning neid ei saa rahvusvaheliselt aktsepteerida. Rjabkov ähvardas USAd Venemaa poolsete võimalike sanktsioonidega.

USA president Barack Obama teatas, et uute sanktsioonide kehtestamisega näitab USA, et Venemaa ebaseaduslikul tegevusel Ukrainas võivad väga karmid tagajärjed olla.

Putini sõnul ei soovi Venemaa Ukraina kriisi süvenemist, vaid on tõsiselt huvitatud konflikti kiirest lahendamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles