Mogherini-vastane kriitika ärritas itaallasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini ja Federica Mogherini kohtumine Moskvas 9. juulil.
Vladimir Putini ja Federica Mogherini kohtumine Moskvas 9. juulil. Foto: AP

Mitmed Itaalia väljaanded reageerisid valuliselt kriitikale välisminister Federica Mogherini suunal, mis tõi välja naise liigse venesõbralikkuse.

«Itaalia pole kindlasti ainus riik, kel Venemaaga majandussuhted ning kes seetõttu suhete halvenemist ei taha,» vahendas AFP Itaalia mõttekoja Istituto Affari Internazionali esindajat Giampiero Gramagliat.

Päevaleht La Repubblica väitis, et Putin üritab Euroopa partnereid võrgutada, ent just seda Mogherini endaga teha ei lasknud. Lehe sõnul peaksid välisministri pikaajalised suhted USA Demokraatliku Parteiga ta läänemeelsust tõestama.

Il Messaggero andmeil reisis Mogherini hiljuti Venemaale, et Ukraina kriisi lahendada, lisades, et välisministri kabineti sõnul on suhe Venemaaga strateegilise tähtsusega kogu Euroopa jaoks.

Il Fatto Quotidiano toimetus oli aga kriitikat toetav, väites, et Mogherini pole Rooma-Moskva telge kunagi hüljanud. «Ameeriklased teavad, et kuigi Itaalia süda on alati Washingtoniga olnud, on ta rahakott Moskvas,» seisis lehe juhtkirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles