Mitmed Euroopa lennufirmad lubavad Ukraina õhuruumi vältida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennufirmad suunavad oma lennukoridorid Ukrainast eemale.
Lennufirmad suunavad oma lennukoridorid Ukrainast eemale. Foto: Newsweek

Euroopa lennufirmad teatasid tänasest traagilisest juhtumist ajendatuna, et suunavad oma lennukoridorid Ukrainast ja eelkõige selle rahutust idaosast eemale.

Prantsuse transpordiminister Frederic Cuvillier teatas, et soovitas Prantsuse lennufirmadel Ukrainast eemale hoida, kuni pole teada, mis katastroofi põhjustas. Air France kinnitas, et ei lenda enne vastuste saamist enam Ida-Ukraina kohal.

Ka Saksa lennufirma Lufthansa esindaja rääkis uudisteagentuurile AFP, et nende lennukid lendavad nüüdsest Ukraina idaosast suure kaarega mööda. Ta rõhutas samas, et käsku sealt eemale hoida, pole antud.

Suurbritannia transpordiameti teatel suunati nende sinnapoole suunduvate lennukite teekond ümber. British Airways edastas avalduse, kus kinnitas, et nende lendudest liigub läbi Ukraina õhuruumi vaid kord päevas lennuk, mis viib reisijaid Heathrowst Kiievisse, mis asub katastoofipaigast sadu kilomeetreid läänesuunas.

Ukraina president Petro Porošenko pole välistanud, et lennuk tulistati alla ja on teatanud, et peab katastroofi terroriaktiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles