USA: Malaisia reisilennuk tulistati alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki rusud Hrabovo lähistel.
Lennuki rusud Hrabovo lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas Hrabovo asula lähedal alla kukkunud Malaisia reisilennuk tulistati alla, teatasid Ühendriikide luureametnikud.

Anonüümseks jääda soovinud luureallikate kinnitusel tulistati Amsterdamist Malaisia pealinna Kuala Lumpurisse teel olnud Boeing 777-200ER reisilennuk 298 inimesega pardal alla maa-õhk tüüpi raketiga.

New York Times viitas luureallikatele, kelle sõnul võidi lennuk alla tulistada kas SA-11 või SA-20 tüüpi raketiga, mõlemad kuuluvad Buk-rakettide perekonda. Sellised raketid võivad kuuluda nii separatistide, Ukraina relvajõudude kui ka Venemaa relvastusse.

Malaysia Airlines teatas, et reisilennukil MH17 oli vähemalt 154 Hollandi kodanikku, 27 austraallast, 43 malaisialast (kaasa arvatud 15 inimest lennumeeskonnast), 12 indoneeslast ja üheksa britti. Veel oli reisijaid Saksamaalt, Belgiast, Filipiinidelt ja Kanadast. 41 reisija rahvust ei ole veel kinnitatud, vahendas BBC.

Ka Ühendriikide asepresidendi Joe Bideni sõnul polnud tegu õnnetusjuhtumiga ja lennuk tulistati alla. Bideni sõnul saadavad Ühendriigid Ukrainasse juhtunut uurima ameerika ekspertidest koosneva meeskonna.

Kiiev ja separatistid süüdistavad teineteist lennuki allatulistamises. Ukraina võimude teatel tulistati lennuk alla raketisüsteemiga Buk, separatistide väitel neil selline relvastus puudub. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles