Malaisia õnnetuslennuki reisija viimane Facebooki kirjutis tekitas hämmastust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia Airlines Boeing 777
Malaysia Airlines Boeing 777 Foto: SCANPIX

Kui eile levis maailmas uudis Ukraina idaosas alla kukkunud Malaysia Airlinesi lennuki Boeing 777 kohta, läks sotsiaalmeedias liikvele ja tekitas hämmastust lennukis olnud reisija viimane Facebooki ülestähendus.

Väidetavalt oli Facebooki kirjutis tehtud Amsterdami Schipholi lennujaas ning see oli: «Kui leiab aset lennuõnnetus ja ma elu kaotan, siis siin on vihje». Juures oli foto Malaysia Airlines lennukist.

Sellise kirjutise edastas Cor Pani nimeline isik, kes lendas koos elukaaslase Neeltji Tolaga puhkusele. Nad olid eraettevõtjad, kellele kuulus Amsterdamis lillepood.

Seda ülestähendust on sotsiaalmeedias jagatud laialdaselt. Oletatakse, et selle edastas nüüdse õnnetuslennukiga lennanud mees, kellel võis olla lennuhirm.

Teravsilmsed sotsiaalmeedia kasutajad panid tähele, et alla kukkunud lennuki registreerimisnumber oli 9M-MRD. Hollandi Facebooki pandud fotol on aga RC.

Väljaande FlightAware andmetel ei olnud lennuk, mille registeerimistähis on RC eile õhus, vaid oli Kuala Lumpuri lennuväljal.

See lennuk oli sinna saabunud eile.

Hollandi meedia peab Facebooki üles pandut autentseks. Siiski ei ole teada, millisest lennukist on mainitud foto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles