Putin peab lennukatastroofi eest vastutavaks Ukrainat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene president Vladimir Putin peab Malaysia Airlinesi lennuki allakukkumise eest vastutavaks Ukrainat.

«Kindlasti kannab selle kohutava tragöödia eest vastutust riik, mille õhuruumis see juhtus,» ütles Putin eile õhtul. «Tragöödia ei oleks juhtunud, kui Ukrainas valitseks rahu ning Kagu-Ukrainas ei toimuks vaenutegevust,» sõnas ta.

Putin andis Vene valitsusele korralduse teha kõik endast olenev õnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks. «Me peame tegema kõik, et esitada sellest sündmusest meie avalikkusele, Ukraina üldsusele ja kogu maailmale objektiivne rekonstruktsioon,» nõudis president.

«Need on lubamatud asjad ning kellelgi pole õigust hoiduda oluliste järelduste tegemisest ning selle sündmuse kohta objektiivse informatsiooni hankimisest,» ütles ta.

Putin andis enda sõnul Vene kaitseasutustele korralduse «osutada selle kuriteo uurimiseks vajalikku abi».

Vene riigipea avaldas kõigi ohvrite peredele ning riikidele kaastunnet.

Malaysia Airlinesi lennuk Boeing 777 kukkus neljapäeva õhtul alla Ukraina idaosas Donetski oblastis Hrabovo küla juures. Surma said 298 pardalviibinut. Suure tõenäosusega tulistati lennuk alla. Ukraina võimud ja separatistid süüdistavad lennuki allatulistamises teineteist.

Malaysian Airlinesi andmeil oli lennuki pardal 154 Hollandi, 27 Austraalia, 23 Malaisia, 11 Indoneesia, kuus Suurbritannia, neli Belgia, neli Saksamaa ja kolm Filipiinide kodanikku ning üks Kanadast pärit reisija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles