Separatistid välistasid relvarahu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Borodai
Aleksandr Borodai Foto: SCANPIX

Ajutist relvarahu eilse lennukatastroofi järel ei kehtestata, ütles «Donetski rahvavabariigi» nn peaminister Aleksandr Borodai täna.

«Relvarahu pole mingi küsimus, kuid me lubame ekspertidel pääseda katastroofipaika,» ütles Borodai, kelle sõnul lubatakse surnukehad toimetada separatistide kontrollitavast piirkonnast Harkivisse.

USA kutsus vaenupooli üles kehtestama Malaisia reisilennuki allatulistamise asjaolude uurimiseks Ukrainas viivitamatult relvarahu.

Vaatamata katastroofile on jätkunud Ida-Ukrainas ka vaenutegevus. BBC andmetel on separatistide kontrollitav Luganski linn jäänud elektri ja veevarustuseta ning piirkonnas põleb suur naftatöötlemistehas.

Ida-Ukrainas kukkus eile alla Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Malaisia lennufirma reisilennuk Boeing 777, mille pardal viibinud 298 inimest said kõik surma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles