Ukraina: tõendid kinnitavad, et separatistid said raketikompleksi Venemaalt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buk-M õhutõrjekompleks.
Buk-M õhutõrjekompleks. Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) avaldas täna uue salvestise, mille järgi said separatistid Buk-M õhutõrjekompleksi samal päeval, kui Ida-Ukrainas tulistati alla Malaisia reisilennuk.

SBU juhi Valentõn Nalõvaitšenko kinnitusel on salvestis piisav tõend selle kohta, et Malaysia Airlinesi lennuki 298 inimesega pardal tulistasid alla separatistid, kes olid vastava relvasüsteemi saanud Venemaalt. Nalõvaitšenko sõnul uuritakse toimunut kui terroriakti.

Salvestises vestlevad väidetavalt kaks separatistide liidrit ning nende vestlusest selgub, et raketikompleks Buk-M koos meeskonnaga toodi Venemaalt Suhhodilski piirkonda Ida-Ukrainas eile.  

Seni pole ükski sõltumatu allikas salvestise autentsust kinnitanud.

Varem oli Ukraina siseministeeriumi nõunik Anton Heraštšenko teatanud, et lennuki alla tulistanud raketisüsteem toimetati ööl vastu tänast Venemaale.

 

Ukraina siseministeerium teatas juba eile, et lennuki tulistasid separatistid alla maa-õhk Buk-tüüpi raketiga. Separatistid on oma süüd eitanud, väites, et neil puuduvad sellised õhutõrjesüsteemid ning lennuki tulistasid alla Ukraina relvajõud. Ka Venemaa on seotust lennukatastroofiga eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles