Pildid: OSCE vaatlejad olid sunnitud Ukrainas katastroofipaiga uurimise katkestama

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ida-Ukrainas arvatavalt alla tulistatud reisilennuki katastroofi piirkonda uurima ja sellele juurdepääsu tagama läinud OSCE meeskond pidi oma töö pingestunud olukorra tõttu täna katkestama.

OSCEst teatati, et vaatlejad peatati separatistide poolt ja neil tuli turvalisuse puudumise tõttu töö katkestada, mõnedel teadetel oli läheduses kuulda ka tulistamist, vahendas ERR Uudised BBCd ja Reutersit.

Vaatlejad püüavad homme uuesti sellesse piirkonda minna.

Organisatsioon oli varem teatanud separatistidega saavutatud kokkuleppest, et OSCE-le ja professionaalsetele uurijatele tagatakse sündmuspaigale turvaline ligipääs, OSCE esindaja Thomas Greminger rääkis, et 17 vaatlejat viibisid sündmuspaigas umbes 75 minutit ja pöördusid seejärel Donetskisse tagasi.

«Neil polnud sellist juurdepääsu, mida nad eeldasid, neil polnud liikumisvabadust, mida nad vajavad oma tööks, katastroofipaik pole ümber piiratud,» ütles Šveitsi diplomaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles