Rahvusvahelistel uurijatel on probleeme õnnetuspaigale pääsemisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad reedel lennuõnnetuse sündmuskohal.
OSCE vaatlejad reedel lennuõnnetuse sündmuskohal. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelistel uurijatel on tõsiseid probleeme juurdepääsu saamisega lennufirma Malaysia Airlines reisilennuki allakukkumispaigale Ida-Ukrainas Hrabove küla juures.

Hoolimata kogu maailma üleskutsetest võimaldada katastroofi asjaolude kiiret uurimist on Ida-Ukraina venemeelsed separatistid takistanud seni rahvusvaheliste esimesi katseid saavutada täielikku juurdepääsu katastroofipaigale.

Seni on täielikult selgusetu ka lennuki mustade kastide saatus, kuigi ajakirjandus on teatanud, et vähemalt üks neist on leitud.

Kuigi Ida-Ukraina separatistid, kes Kiievi ja USA hinnangul lennuki maa-õhk-tüüpi raketiga alla tulistasid, on lubanud katastroofipaika kaitsta, on nad välistanud relvarahu. Mure katastroofipaiga puutumatuse pärast kasvab, kuna mässulised ei lubanud reedel õnnetuskohale Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejaid, viidates «nende endi julgeolekule».

Reedel saabus Kiievisse koos 15-liikmelise uurijate rühmaga Hollandi välisminister Frans Timmermans. Laupäeva hommikul peaks Ukrainasse jõudma 62-liikmeline Malaisia kriisirühm.

Donetski oblastis alla kukkunud lennuki pardal oli 283 reisijat ja 15 meeskonnaliiget. Ohvrite seas on 192 Hollandi, 44 Malaisia (sealhulgas 15 meeskonnaliiget ja kaks last), 27 Austraalia, 12 Indoneesia (üks laps), 10 Suurbritannia, neli Saksa, neli Belgia, kolm Filipiinide kodanikku ning üks inimene nii Kanadast kui ka Uus-Meremaalt.

Rahvusvahelist lennukoridori mööda liikunud Malaysia Airlinesi lennuk Boeing 777 kukkus neljapäeva õhtul alla Ukraina idaosas Donetski oblastis Hrabove küla juures. Suure tõenäosusega tulistati lennuk alla. Ukraina võimud ja separatistid süüdistavad lennuki allatulistamises teineteist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles