Vene meedia süüdistab lennukatastroofis Kiievit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rossija 1
Rossija 1 Foto: SCANPIX

Mitmed Vene telekanalid asusid vahetult pärast lennukatastroofi Ukraina keskvõimu süüdistama.

Samal ajal kui läänemeediasse jõudis peatselt informatsioon, et lennuk on alla tulistatud, esitas NTV mitmeid teooriaid, intervjueerides seejuures ka nn «Donetski rahvavabariigi» esindajaid, kirjutas RFERL.

Intervjueeritavad eitasid, et neil lennuki tabamiseks vastavat tehnilist võimekust oleks.

Uudistesaade «Vesti» kajastas Ukraina keskvõimu kinnitust, et Buk-süsteeme neilt võetud pole - tõestuseks, et sel juhul ei saa ka separatistidel selliseid relvi olla. Uudistesaade jättis aga mainimata, et 29. juunil lasid nad eetrisse uudislõiku, milles separatistid olid endale süsteemid hankinud ja «Donetski kohal taevast valvata» lubasid.

Samuti meenutasid mitmed saated intsidenti 2001. aastal, kui ukrainlased Tel Avivist tõusnud lennuki väidetavalt alla tulistasid, vihjates potentsiaalsele stsenaariumi kordumisele.

Levada Keskuse küsitluse järgi saab 94 protsenti Venemaa elanikest oma uudised ja info televisiooni kaudu, üle 50 protsendi neist vaid ühest allikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles