Rutte nõuab Putinilt juurdepääsu tagamist katastroofipaigale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi peaminister Mark Rutte
Hollandi peaminister Mark Rutte Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin peab tegema kõik, et võimaldada juurdepääsu Ida-Ukraina mässuliste kontrolli all olevasse Malaisia reisilennuki allakukkumispiirkonda, ütles Hollandi peaminister Mark Rutte laupäeval pärast «väga pingelist» jutuajamist Vene riigipeaga.

«Tema (Putin) peab nüüd võtma vastutuse,» ütles Rutte ajakirjanikele Haagis pärast teateid sellest, et Moskva-meelsed separatistid takistavad ligipääsu sündmuspaika.

«Tal on viimane võimalus näidata, et ta kavatseb aidata,» sõnas Rutte, lisades, et tema seisukohta jagavad ka Saksamaa, Briti ja Austraalia liider.

«Mind šokeerivad pildid täiesti lugupidamatust käitumisest selles tragöödiapaigas,» viidates süüdistustele, mille kohaselt reisijate surnukehi lohistatakse ringi ja lastakse kuuma käes mädaneda.

Malaysia Airlinesi reisilennuk tõenäoliselt tulistati neljapäeval alla maa-õhk tüüpi raketiga. Hukkusid kõik 298 lennuki pardal olnud inimest, sealhulgas 193 hollandlast.

«Holland ja kogu maailm soovivad näha, et ta teeks, mis vaja,» sõnas Rutte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles