Kiiev: mässulised on kõik surnukehad katastroofipaigast ära viinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad kannavad rusude vahelt leitud surnukehasid.
Päästetöötajad kannavad rusude vahelt leitud surnukehasid. Foto: ITAR-TASS

Ukraina võimud teatasid pühapäeval, et Ida-Ukraina venemeelsed mässulised on viinud neljapäevase lennukatastroofi paigast ära kõik surnukehad, kinnitamata andmetel on ka separatistid lahkunud.

Ukraina eriolukordade valitsus lisas uudisteagentuuri AP teatel, et kõigi seni katastroofipaigast leitud 196 hukkunu säilmed on toimetatud teadmata paika.

Sündmuskohal viibivad AP ajakirjanikud nägid, kuidas mässulised laadisid laupäeval laibakotte veoautodele ja toimetasid need minema. Pühapäeval ei näinud agentuuri ajakirjanikud õnnetuspaigal enam ühtki surnukeha ning päästetöötajad otsisid piirkonnast vaid kehaosi.

Uudisteagentuuri AFP sündmuskohal viibivate ajakirjanike andmetel on lahkunud ka seni katastroofipaika valvanud relvastatud separatistid.

Ukraina eriolukordade teenistuse kõneisik Natalja Bõstro ütles pühapäeval, et päästjad töötavad suure surve ja pinge all ning olid sunnitud loovutama säilmed relvastatud mässulistele.

«Me ei tea, kuhu nad säilmed viisid,» tunnistas Bõstro.

Sündmusköhal töötav päästeametnik Oleksandr Piljušnõi ütles, et mässulistel kulus laupäeval säilmete minematoimetamiseks mitu tundi. Ametnik lisas, et tal ja tema kolleegidel ei jäänud muud üle, kui surnukehad mässulistele loovutada, sest «nemad on relvastatud ja meie ei ole». «Mässulised tulid, panid surnukehad veoautodele ja sõitsid minema,» lisas Piljušnõi. Ei Bõstro ega Piljušnõi osanud öelda, mis on saanud 102 surnukehast, mida ei ole veel leitud.

Ukraina valitsus teatas pühapäeval, et on jõudnud separatistidega esialgsele kokkuleppele surnukehade äraviimiseks katastroofipaigast.

Rahvusvahelist lennukoridori mööda liikunud Malaysia Airlinesi lennuk Boeing 777 kukkus alla neljapäeva õhtul Ukraina idaosas Donetski oblastis Hrabove küla juures. Katastroofis hukkusid kõik 298 pardalolnut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles