Reuters: Malaisia õnnetuslennuki üks mustadest kastidest võidi leida

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reuters: Malaisia õnnetuslennuki üks mustadest kastidest võidi leida
Reuters: Malaisia õnnetuslennuki üks mustadest kastidest võidi leida Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri Reuters andmetel võidi leida Malaysia Airlines lennuki Boeing 777 õnnetuspaigast Ida-Ukrainas üks lennuki mustadest kastidest.

Eile avalikustas Reuters Hrabovo küla lähedal tehtud fotod, millel on näha Ukraina mässulised põlde läbi kammimas. Ühe fotol näha oleva isiku käes on ka oranž objekt, mis võib olla lennuki üks mustadest kastidest.

Malaysia Airlinesi Boeing 777 õnnetuslennuki mustade kastide kohta on meedias vastuolulised andmed.

Ukraina armee teatas möödunud reedel, et mustad kastid on leitud. Ida-Ukraina venemeelsed separatistid omakorda teatasid, et lennuandmete salvesti on nende käes.

USA luure andmetel tulistati lennuk alla BUK õhutõrjesüsteemiga, mis toodi umbes nädala enne tulistamist Ida-Ukrainasse Venemaalt.

Lennundusanalüütikute arvates tulistasid separatistid Malaisia reisilennuki alla kogemata, pidades seda Ukraina armee transpordilennukiks.

Lend MH17 kukkus Ida-Ukrainas alla 17. juulil, pardal oli 298 inimest, kellest 15 olid meeskonnaliikmed.

Senistel andmetel on leitud 251 surnukeha, mis on paigutatud külmutusvagunitesse. Ukraina võimud nõuavad surnukehade üleandmist nende tuvastamiseks.

Parandatud 12:30
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles