Itar-Tass: Putin nõuab lennukatastroofi paika ICAO asjatundjaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa uudisteagentuur Itar-Tass edastas, et Venemaa president Vladimir Putin nõuab Malaysia Airlinesi lennuki õnnetuskohale tugevamat julgeolekut ning rohkem eksperte.

Putini sõnul peaksid Ukraina ja separatistid kindlustama, et õnnetuse uurijatel oleks vaba ligipääs paigale ning uurimisgrupp saaks teha tööd turvalistes tingimustes.

Putini andmetel töötavad katastroofipaigas juba Ukraina ja Malaisia lennuõnnetuseksperdid.

«See ei ole piisav. Uuringutesse tuleb kaasata ka Rahvusvahelise Tsiviillennunduse Organisatsiooni (ICAO) eksperdid. Tuleb tagada sõltumatu uurimine,» teatas Putin.

Euroopa meediaväljaannete andmetel ei maini Venemaa meedia mitte sõnagagi Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejate kohalolu ning nende tegevuse takistamist.

Putin nimetas 298 inimelu nõudnud lennukatastroofi tragöödiaks ning et seda oleks saanud vältida, kui Ukraina valitsus ja separatistid oleks möödunud kuu lõpul vaherahu sõlminud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles