Ukrainasse jõudis 31 lennukatastroofi uurima asuvat eksperti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE ja Hollandi kriminalistid uurivad vagunitesse paigutatud surnukehasid.
OSCE ja Hollandi kriminalistid uurivad vagunitesse paigutatud surnukehasid. Foto: SCANPIX

Ukrainasse saabus täna veel 31 rahvusvahelist eksperti, kes asuvad uurima Malaisia lennukiga juhtunud 298 inimese elu nõudnud katastroofi põhjuseid.

Harkivis maandus täna hommikul lennuk, mille pardal oli  23 hollandlast, kaks sakslast, kaks ameeriklast, üks britt ja kolm Austraalia saatkonna esindajat. Nad kõik püüavad jõuda tragöödiapaika Donetski oblastis, Ukraina valitsusväed lubasid neid selles abistada.

Mõned Hollandi eksperdid on juba Torezis ja uurivad surnukehi. Ehkki vagunite avamisel levis Torezis pealtnägijate sõnul tugev laibalehk, väitis Hollandi kriminalist Peter Van Vliet, et esialgse vaatluse kohaselt on surnukehade hoiukoht hea kvaliteediga.

Van Vieti sõnul suundub tema meeskond edasi Torezist 15 kilomeetri kaugusel asuvasse katastroofipaika. Uurijaid saadab Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) rahvusvaheliste vaatlejate rühm.

Torezis viibis Hollandi ekspertide töö ajal umbes 50 relvastatud mässulist.

Harkivi oblasti kuberner Ihor Baluta teatas, et saabunud välisekspertide seas on ka Interpoli ja Europoli töötajad.

Hollandi peaminister Mark Rutte meenutas täna hommikul, et separatistid lubasid surnukehad üle anda, kui saabuvad rahvusvahelised eksperdid. Ta rõhutas, et Hollandi eksperdid on juba kohal ja see peaks nüüd võimalik olema. 

«Me tahame oma inimesi tagasi saada,» sõnas Rutte.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles