ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis reisilennuki allatulistamise hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO Julgeolekunõukogu
ÜRO Julgeolekunõukogu Foto: SCANPIX

ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis esmaspäeval resolutsiooniga hukka Malaisia reisilennuki allatulistamise hukka ja nõudis viivitamatut ligipääsu õnnetuskohale Ukraina idaosas.

Julgeolekunõukogu võttis Austraalia visandatud resolutsiooni vastu ühehäälselt, poolt hääletas pärast mõningaid parandusi ka Venemaa.

Julgeolekunõukogu nõudis ühtlasi, et läbi viidaks sõltumatu rahvusvaheline uurimine.

Venemaa peab peatama Ukraina separatistide omavolitsemise Malaisia reisilennuki hukkumispaigal, ütles esmaspäeval USA president Barack Obama, nimetades katastroofikohas valitsevat kaost «solvanguks hukkunute peredele».

«Vene president Vladimir Putin peab tõestama, et ta toetab täiemahulist ja õiglast uurimist,» ütles Obama, rõhutades, et Venemaa peab nõudma, et «separatistid lõpetaksid asitõendite rikkumise ning tagaksid juba kohapeal viibivatele uurijatele kohese, täieliku ja takistamatu juurdepääsu katastroofipaigale».

Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud Malaisia reisilennuk kukkus alla neljapäeval Ida-Ukrainas, surma said kõik pardal olnud 298 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles