Abbott: Ukraina õnnetuspaigal käib ulatuslik asitõendite rikkumine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaigas käitutakse Tony Abbotti sõnul kui maja lammutamisel ega arvestata asitõendite säilitamisega.
Õnnetuspaigas käitutakse Tony Abbotti sõnul kui maja lammutamisel ega arvestata asitõendite säilitamisega. Foto: SCANPIX

Malaisia reisilennuki allakukkumispaigas Ida-Ukrainas on rikutud ulatuslikult asitõendeid, ütles Austraalia peaminister Tony Abbott, nimetades toimuvat kinnimätsimiseks.

Abbott, kelle valitsus esitas eile ÜRO Julgeolekunõukogus ühehäälselt heaks kiidetud resolutsiooni, mis nõudis täielikku juurdepääsu katastroofipaigale, ütles täna, et olukord on paranenud, kuid teha on veel väga palju.

«Käia on veel pikk-pikk tee,» ütles Abbott pressikonverentsil, kommenteerides püüdlusi lennukatastroofis hukkunud austraallaste surnukehade kojutoomiseks ning süüdlaste vastutuselevõtmiseks. «Kuriteole järgneb kinnimätsimine. Oleme olnud tunnistajaks asitõendite ulatuslikule rikkumisele. Sellele tuleb teha lõpp.»

Ida-Ukraina venemeelsed mässulised nõustusid viimaks loovutama lennukatastroofi ohvrite surnukehad ja reisilennuki mustad kastid rahvusvahelistele uurijatele.

«Katastroofipaigas on algusest peale omavolitsetud, oleme näinud juhuslikke isikuid rusude vahel ringi uitamas ja marodööritsemas. Oleme näinud rasketehnika toomist katastroofipaigale,» ütles Abbott. «Viimased kaadrid näitavad, et olukord meenutab majalammutamist. See on vastuvõetamatu.»

Abbott rõhutas, et katastroofipaik tuleb kindlustada ning seda peaksid valvama riigid, kelle kodanikud hukkusid.

«On selge, et katastroofipaika tuleb kaitsta ning minu arvates suudaksid julgeolekut kõige paremini tagada riigid, kellele on saanud osaks kohutav ülekohus,» ütles peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles