Moskva metroo juht jäi ohvriterohke õnnetuse tõttu tööst ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin metroos pressiga suhtlemas.
Moskva linnapea Sergei Sobjanin metroos pressiga suhtlemas. Foto: SCANPIX

Moskva metroos möödunud nädalal 22 inimese elu nõudnud õnnetuse järel tagandati ametist metroosüsteemi senine juht Ivan Besedin ning nimetati tema järeltulijaks raudteeametnik Dmitri Pegov.

Besedin juhtis metroosüsteemi alates 2011. aastast. Sobjanin kommenteeris tema ametist tagandamist teatega, et kuigi Besedin on teinu palju metroo heaks, ei kaalu see üles niivõrd traagilist õnnetust, edastas Raadio Vaba Euroopa.

Metroo uus juht Pegov töötas varem Vene raudtee kiirliinide osakonna juhina.

Päev pärast 15. juuli õnnetust pidasid uurijad kinni kaks metrootöötajat ning teatasid, et valmistuvad neile süüdistust esitama. Õnnetuse põhjuseks peetakse hooletusest tekkinud viga.

Moskva metroo sinisel liinil sõitis 15. juulil järsu pidurdamise tõttu rööbastelt välja kolm vagunit, hukkus 22 ja viga sai 136 inimest. Hukkunute seas oli lisaks venelastele ka kaks Hiina, kaks Tadžikistani, üks Moldova ja üks Kõrgõzstan kodanik.

Eilse seisuga viibib 117 vigastatut endiselt haiglaravil, neist nelja seisund on kriitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles