Venemaa andis ELile üle oma info MH17 kohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaitseministeeriumi avaldatud foto, kus väidetavalt kujutatakse õnnetuse ajal Donetski lähedal lennanud lennukeid.
Venemaa kaitseministeeriumi avaldatud foto, kus väidetavalt kujutatakse õnnetuse ajal Donetski lähedal lennanud lennukeid. Foto: SCANPIX

Venemaa andis Euroopa Liidule üle teadaolevad andmed möödunud nädalal toimunud lennukatastroofi kohta, ütles Vene saadik ELi juures Vitali Tšizov.

«Me andsime selle (andmed - toim) üle teisipäeval, kohe kui saime selle vene ja inglise keeles. Me edastasime selle kõigile asjasse puutuvatele inimestele,» lisas Tšizov. «Seni pole mingit reaktsiooni järgnenud.»

Venemaa on eitanud seotust möödunud nädala neljapäeval Ida-Ukrainas väidetavalt raketiga alla tulistatud Malaysia Airlinesi reisilennuki hukuga, mis nõudis 298 inimelu. Venemaa ja Ukraina süüdistavad lennuki allakukkumises teineteist, USA luureaallikate andmetel tulistati lennuk alla raketiga separatistide kontrollitavalt alalt.

Tšizovi sõnul pole lääneriikide reaktsioon talle tulnud üllatusena. «Seda oli oodata, et nad seavad Vene andmed kahtluse alla. See on nende õigus. Kuid kui nad kahtlevad, peaksid nad esitama enda tõendid, mida nad pole seni teinud,» lisas Tšizov. «Ameeriklased pole kunagi esitanud faktilist tõestust, nimetades seda luureinfoks, mis võib avalikustamise korral diskrediteerida allikaid ja nii edasi.»

Saadiku sõnul ei tohi teha enneaegseid järeldusi katastroofi põhjuste kohta. «Mind on üllatanud teatud Euroopa esindajate avaldused,» märkis Tšisov, kelle sõnul võib taolistes avaldustes näha katset avaldada uurijatele survet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles