Iisrael avab asenduseks teise rahvusvahelise lennujaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli lipp
Iisraeli lipp Foto: SCANPIX

Iisraeli transpordiminister Yisrael Katz andis käsu Eilati linna lähedal asuva Uvda lennujaama kasutusse võtmiseks, asendamaks raketiohus Ben Gurioni lennujaama.

Uvda lennujaam kohendatakse rahvusvaheliste lendude jaoks juba täna, kuivõrd pärast USA lennukontrolli 24tunnist lennukeeldu on mitmed Ameerika ja Euroopa lennufirmad Ben Gurionile lennud tühistanud, vahendas Jerusalem Post.

Lennukeelu põhjuseks on Hamasi rakett, mis tabas Iisraeli suurima lennujaama lähedal olevat maja, kujutades sellega potentsiaalset ohtu ka lennujaama rahvusvahelisele lennuliiklusele.

Ministri sõnul antakse endast kõik, et tuua koju ka üle nelja tuhande iisraellase, kes Istanbulist lennukeelu tõttu enam koju ei pääse.

Üle kahe nädala kestnud Hamasi-Iisraeli relvakonfliktis on hukkunud üle 600 inimese, kellest suure osa moodustavad palestiinlastest tsiviilisikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles