Hiina kaubanduskeskus hämmastab roosade ainult naistele mõeldud parkimiskohtadega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosad parkimiskohad naistele.
Roosad parkimiskohad naistele. Foto: AFP

Hiinas Daliani linnas rajas üks kohalik kaubanduskeskus oma parkimisplatsile ainult naistele mõeldud parkimiskohad - kümme laiemat ja roosa märgistusega ala. 

Parkimiskohad on tavalisest 30 sentimeetri võrra laiemad ning kirjaga «reserveeritud naistele» märgistatud, kirjutas Wall Street Journal.

Mitmed kommentaatorid kutsusid parkimiskohti seksistlikeks, küsides, kas naised on halvemad juhid, et laiemaid kohti vajavad.

Oli ka idee pooldajaid, kes nimetasid vääraks diskrimineerimise ja hoolitsemise võrdsustamise. Ideed kaitses ka kaubanduskeskus ise, tuues vajaduseks täpsustamata praktilised põhjused, mitte kehvema sõiduoskuse.

Dalian pole aga esimene linn, kus naistele eraldi parkimiskohti on joonitud. Hebeis olid naiste kohad koguni 80 sentimeetrit laiemad ning märgistatud tähtkujude, mitte numbritega. Palgatud olid ka tantsivad saatjad, kes autot parkida aitasid.

Lõuna-Korea pealinn Soulis on poodidel pea 5 000 sissepääsude lähedal asuvat parkimiskohta reserveeritud ainult naistele, et kontsadel vähem kõndima peaks. Saksamaal Baden Wurttembergis ja Brandenburgis peavad vastavalt 10 ja 30 protsenti sissepääsude lähedastest parkimiskohtadest olema naistele, et pimedates garaažides turvatunnet tekitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles