Tel Avivi lendamine on muutunud peaaegu võimatuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabuvaid ja väljuvaid lende näitav tabloo Tel Avivi lennujaamas, kus peaaegu kõik lennud on tühistatud.
Saabuvaid ja väljuvaid lende näitav tabloo Tel Avivi lennujaamas, kus peaaegu kõik lennud on tühistatud. Foto: SCANPIX

Euroopa ja USA lendude tühistamine Hamasi raketirünnaku tõttu kahjustab veelgi Iisraeli turismitööstust, mis Gaza konflikti tagajärjel on niigi kallist hinda maksnud, leiavad eksperdid.

Ent kuigi majutusettevõtted ja väikeärid kannatavad, ei avalda konflikt Hamasiga Iisraelil üldisemale majandusele ilmselt kuigi suurt mõju, usuvad asjatundjad.

Paljud USA ja Euroopa lennufirmad peatasid lennud Tel Avivi Ben Gurioni lennuväljale, mille lähedusse kukkus teisipäeval Hamasi rakett. Iisraeli lennuväljade amet teatas kolmapäeval, et avab rahvusvahelistele lennuliinidele alternatiivina Ovda sõjaväelennuvälja 60 kilomeetri kaugusel Punase mere Eilati kuurordist.

Iisraeli rahandusministeeriumi endine peadirektor Doron Cohen ütles, et konflikti ajaks jääb Iisraeli majandustegevus tavalisega võrreldes umbes 20 protsenti väiksemaks, kõige enam kannatavad riigi lõunaosa väike- ja keskmise suurusega ettevõtted ning kogu riigi turismitööstus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles