Briti uurijad alustasid pardasalvestite info allalaadimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukraina separatistid andsid Malaisia õnnetuslennuki mustad kastid üle Malaisia ekspertidele
Ida-Ukraina separatistid andsid Malaisia õnnetuslennuki mustad kastid üle Malaisia ekspertidele Foto: SCANPIX

Briti lennuõnnetuste uurijad alustasid kolmapäeval eelmisel nädalal Ida-Ukraina kohal alla kukkunud Malaisia reisilennuki pardasalvestite info allalaadimist, mustade kastide salvestised võivad selgitada, mis lennuki huku põhjustas.

Lennuki pardasalvestid toimetasid Briti lennuõnnetuste uurimisrühma (AAIB) peakorterisse Londonist edelas Farnborough´s Hollandi eksperdid.

AAIB eksperdid alustasid info allalaadimist kokpiti häälesalvestist, mis peaks olema talletanud pilootide omavahelise vestluse, ning lennuinfosalvesti sisu. Briti transpordiministeeriumi teatel edastab AAIB kogu mustade kastide info rahvusvahelistele euurijatele.

«Kummagi kasti info allalaadimiseks kulub kuni 24 tundi. Võimalik, et vähem, aga võimalik, et ka rohkem, kui peaks näiteks selguma, et kastid on kannatada saanud,» ütles AAIB kõneisik.

Mustad kastid toimetas Farnborough´sse Hollandi Lennuohutusamet (OVV), mis juhib katastroofi rahvusvahelist uurimist. OCC koordineerib kaheksa riigi, sealhulgas Venemaa uurimisrühmade tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles