Fidel naaseb täna Kuubal tele-eetrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud kolmapäeval pildistatud ja laupäeval avaldatud foto Fidel Castrost (vasakul) tundmatu mehe kõrval.
Möödunud kolmapäeval pildistatud ja laupäeval avaldatud foto Fidel Castrost (vasakul) tundmatu mehe kõrval. Foto: SCANPIX

Endine Kuuba president Fidel Castro esineb täna riigi televisioonis ja raadios, et hoiatada maailma suurest tuumasõjaohust, kirjutab kompartei häälekandja Granma.

83-aastane Castro kadus avalikkusest neli aastat tagasi, kui ta tõsiselt haigeks jäi. Aeg-ajalt on riigipead näidatud fotodel ja videolõikudes.

Riiklik päevaleht Granma ei täpsustanud, kas eriprogramm läheb eetrisse otse või on see varem lindistatud, vahendas uudisteagentuur AFP.

Castro kirjutab Kuuba riiklikele väljaannetele regulaarselt arvamuslugusid, milles ta ennustab lähitulevikus tuumasõja suurt tõenäosust, kui USA ja Iraani konflikt seoses islamivabariigi tuumaprogrammiga ei vaibu, vahendas Reuters.

«Impeerium (USA) on tegemas kohutavat viga, mida keegi ei saa peatada. See liigub armutult õudse lahenduse suunas,» kirjutas Castro.

Enda sõnul tahab ta kogu maailma üldsust kõrgenenud tuumasõjaohu eest hoiatada. Paraku ei pälvi tema kirjutised erilist tähelepanu ei kodu- ega välismaal.

Castro valitses Kuubat 49 aastat, enne kui ta 2006. aastal ajutiselt võimu üle andis ja kaks aastat hiljem lõplikult ametist loobus.

Kuuba president on alates sellest ajast olnud Fideli noorem, 79-aastane vend Raul Castro.

1959. aasta kommunistliku revolutsiooni elava legendi Fidel Castro tervis halvenes märgatavalt pärast 2004. aastat, kui ta kukkus revolutsionäär Che Guevara mausoleumis tunnise kõne järel poodiumilt laskudes ja murdis vasaku põlvekedra ja mõrastas parema käe luu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles