Ukraina koalitsioonist taganenud erakonnad Jatsenjuki tagasiastumist ei toeta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jatsenjuk teatas tagasiastumisest eile äärmiselt emotsionaalses kõnes.
Jatsenjuk teatas tagasiastumisest eile äärmiselt emotsionaalses kõnes. Foto: SCANPIX

Eile koalitsioonist välja astumisest teatanud erakondade UDAR ja Svoboda esindajad kinnitasid täna, et Arseni Jatsenjuki taganemist peaministri ametikohalt nemad ei toeta.

Ukraina seaduste kohaselt peab peaministri ametist lahkumise kinnitama parlament.

Svoboda fraktsiooni liider Oleh Tjagnõbok teatas, et neil pole mõtteski Jatsenjuki taganemise poolt hääletada. Ta kinnitas ka, et vastav avaldus pole veel ülemraada ette jõudnud ning isegi, kui see saabuks, ei usu ta, et parlament selle heaks kiidaks.

«Jatsenjuk jääb peaministriks nii de iure kui de facto,» kinnitas ta.

Senise asepeaministri Volodõmõr Groismani määramine peaministri kohusetäitjaks oli Tjagnõboki sõnul Ukraina seaduste rikkumine, sest valitsus ei saa valitsusjuhi kohusetäitjaid ametisse määrata.

Teise koalitsioonist taganenud erakonna – UDARi fraktsiooni juht Vitali Kovaltšuk teatas, et nende seisukoht on samuti kindel – Jatsenjuk peab täitma Ukraina peaministri kohuseid kuni uue valitsusjuhi valimiseni. Seda teeb aga alles sügisel valitav uus valitsus.

«Seega peab valitsus koos Jatsenjukiga jätkama oma kohustuste täitmist. Kui nad hakkavad saboteerima, siis peab prokuratuur nende tegevusele hinnangu andma,» rõhutas ta.

Kovaltšuki hinnangul tegi Jatsenjuk tagasiastumisavalduse emotsioonipurske ajel ning oluline on märkida, et ta ei teinud seda mitte kirjalikult, vaid esines suulise avaldusega.

Groisman teatas, et Arseni Jatsenjuki tagasiastumisavaldus on parlamendile esitatud. Ülemraada spiiker Oleksandr Turtšõnov ütles omakorda, et Jatsenjuki avaldus pole veel parlamenti saabunud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles