Iisrael lubas relvarahu pikendada südaööni, Hamas ei ühine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma kodudest lahkuma sunnitud lapsed.
Oma kodudest lahkuma sunnitud lapsed. Foto: SCANPIX

Iisrael võttis vastu ÜRO ettepaneku pikendada relvarahu veel 24 tunni võrra – nüüd lõppeb see täna südaööl. Hamas sellega aga ei ühinenud ning Iisrael hoiatas, et kui nad pausi ära kasutama hakkavad, reageerib ka nende sõjavägi.

Kriisikabineti kohtumisel pikendati eile sõlmitud 12-tunnist relvarahu lõpuks veel 24 tunni võrra, mis tähendab, et see lõppeb Iisraelis täna südaööl.

Otsus võeti vastu hoolimata sellest, et Hamas keeldus ka eelmisest vaherahu pikendamise pakkumisest ning asus taas Iisraeli pihta rakette tulistama. Hamas on kinnitanud, et ei lepi vaherahuga enne, kui Iisraeli väed lahkuvad Gazast ja kõigile palestiinlastele antakse õigus oma kodudesse naasta.

Iisrael lubas vaherahu ajal siiski jätkata operatsioone Hamasi tunnelite hävitamiseks.

Hamas on süüdistanud Iisraeli eelmiste relvarahuhetkede kasutamist lihtsalt järgmiste rünnakute ette valmistamiseks ning väitis ka, et Iisrael rikkus tegelikult eilset rahu.

Iisraeli teatel tappis mürsukest täna Gazas veel ühe nende sõduri – nüüdseks on hukkunud 43 Iisraeli relvajõudude võitlejat, kaks Iisraeli tsiviilisikut ja üks Iisraelis töötanud Taist pärit talutööline.

Eilset vaherahu kasutasid Gaza elanikud varude täiendamiseks ning majarusudest surnukehade otsimiseks - meditsiinitöötajate teatel toodi kivipurust välja ligi 150 surnukeha.

Gaza tervishoiuministeeriumi teatel on hukkunud 1033 palestiinlast, neist suurem osa tsiviilisikud, 19 päeva kestnud võitluses on Gaza sektoris viga saanud 5900 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles