Ukrainas puhkes Malaisia reisilennuki vraki lähistel tulistamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki allakukkumispaik Ukraina idaosas.
Lennuki allakukkumispaik Ukraina idaosas. Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas Malaisia reisilennuki õnnetuskoha lähedal asuvast Hrabove külast kilomeetri kauguselt kostis mürsutuld. Hollandi ja Malaisia eksperdid lükkasid turvalisuskaalutlustel katastroofipaiga uurimise edasi.

Kohalikud elanikud põgenesid ja õnnetuskoha lähedalt paistis musta suitsu, teatas sündmuskohal viibinud uudisteagentuuri AFP fotograaf, kes lisas veel, et läheduses asuvad separatiste kontrollpunktid on hüljatud.

Hollandi ja Austraalia politseijõud otsustasid ohtliku olukorra tõttu tõttu tänaseks planeeritud uurimismissiooni edasi lükata. Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissiooni asejuhi Alexander Hugi sõnul püütakse sinna minna homme, ent seda kindlasti ainult juhul, kui olukord on turvalisemaks muutunud.

Ukraina julgeoleku- ja kaitsenõukogu informatsioonikeskuse juhi Andri Lõssenko sõnul üritavad valitsusväed katastroofipaika oma kontrolli alla saada, et tagada rahvusvahelistele uurijatele ligipääs ja ohutud töötingimused. 

Osa surnukehadest on veel Malaysia Airlinesi reisilennuki allakukkumiskohas, 227 kirstu hukkunute säilmetega on toimetatud Ukraina idaosast Hollandisse tuvastamiseks. 298 hukkunust 193 olid Hollandi kodanikud.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles