Hamas nõustus 24-tunnise relvarahuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Gaza sektorit kontrolliv islamirühmitus Hamas teatas täna, et nõustub ÜRO nõudmisel veel ühe 24-tunnise relvarahuga, mille esialgu võttis vastu ainult Iisrael, kes jõudis juba taas sõjalist operatsiooni alustada.

Hamasi teatel algab uus relvarahu kell 14.00 ja lõppeb homme vahetult enne moslemite püha paastukuu ramadaani lõppu tähistava Eid al-Fitri festivali algust.

Iisrael pikendas eile hommikul jõustunud relvarahu 24 tunni võrra, seades selle lõpuks tänase südaöö. Hamas aga lükkas ÜRO vahendatud pakkumise esialgu tagasi, nõudes Iisraelilt kõigepealt vägede välja viimist Gazast. 

Juudiriik teatas, et jätkab esialgu relvarahu ajal ainult Gaza sektor tunnelite hävitamisega, aga juhul kui Hamas raketirünnakuid ei lõpeta, jätkub ka sõjaline operatsioon. Pisut hiljem kinnitas Iisrael, et Hamasi rünnakute tõttu sõjalist operatsiooni tõepoolest jätkatakse.  

8. juulil alanud relvakonfliktis on hukkunud üle 1000 palestiinlase ning 43 Iisraeli sõdurit ja kolm tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles