Malaisia sõlmis Ukraina separatistidega lennukatastroofi uurimiseks kokkuleppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niinimetatud Donetski rahvavabariigi peaminister Aleksander Borodai kätleb musta kasti üleandmisel Malaisia esindajat.
Niinimetatud Donetski rahvavabariigi peaminister Aleksander Borodai kätleb musta kasti üleandmisel Malaisia esindajat. Foto: SCANPIX

Malaisia teatas täna, et sõlmis Ukraina separatistidega kokkuleppe, mis lubab rahvusvahelised politseitöötajad õnnetuspaigale uurijaid kaitsma.

Malaisia peaminister Najib Razak kinnitas, et sündmuskohale suunduvate rahvusvaheliste relvajõudude eesmärk on tagada uurijate turvalisus. Kinnituse, et separatistid leppes kokku peavad, andis Malaisia esindajatele niinimetatud Donetski rahvavabariigi peaminister Aleksander Borodai.

Najib väljendas sügavat muret selle üle, et rahvusvahelised uurijad pole siiani saanud katastroofipaigas korralikult tööle asuda, sest sealne julgeolekusituatsioon on äärmiselt ebakindel. Ta avaldas lootust, et lepe Borodaiga laseb neil lõpuks tööle asuda.

Peaminister rõhutas, et Malaisia tihedat koostööd Austraalia ja Hollandiga nii uurimisel kui kaitsvate relvajõudude rakendamisel.

Kolmapäeval suundub Kuala Lumpurist Ukrainasse katastroofipaigale 68-liikmeline meeskond.

Täna pidid Hollandi ja Austraalia uurijad minema Hrabove küla lähistele rusude ümbrust uurima, ent sealt kostis mürsupauke ja isegi kohalikud põgenesid. Kes täpselt tulistas ja mis eesmärgil, ei ole teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles