Ebolasse haigestus veel teinegi ameeriklane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monrovia ebolakeskuse töötajad.
Monrovia ebolakeskuse töötajad. Foto: SCANPIX

Libeeria pealinnas Monrovias haigestus ebolasse veel teinegi ameeriklasest abitöötaja.

Esimesest USA kodanikust haigestunust – ebolahaigeid ravinud doktor Kent Brantlyst – teatas kristlik heategevusorganisatsioon Samaritan's Purse laupäeval oma veebilehel. Organisatsioon palus 33-aastasest kahe lapse isast tohtri eest palvetada ja paigutas ta oma ebolakeskusse Monrovia ELWA haiglas. Viimaste teadete kohaselt on Brantly seisund stabiilne.

Teiseks haigestunuks oli sama haiglat pidava kristliku heategevusorganisatsiooni SIM misjonär Nancy Writebol. Ka tema seisund on viimaste teadete kohaselt stabiilne. Enne haigestumist töötas Writebol ebolakeskuse kaitseriiete puhastajana. Ka tema on abielus ja kahe lapse ema.

«Nad mõlemad saavad intensiivset varajast ravi, kuig kahtlemata on olukord ohtlik ja hirmutav,» ütles Samaritan's Purse’i kõneisik Melissa Strickland. Ta lisas, et varakult raviga alustamine on üks peamisi võimalusi sellest väga sageli surmaga lõppevast tõvest siiski eluga välja tulemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles