OSCE missiooni asejuht: oleme tüdinud ja väsinud, et meid segatakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Hug (paremal) 19. juulil MH17 katastroofipaigas.
Alexander Hug (paremal) 19. juulil MH17 katastroofipaigas. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissiooni asejuhi Alexander Hugi kinnitusel ei lasta vaatlejaid MH17 katastroofipaigale Ida-Ukrainas.

«Meid peatati Šahtarski linnas teel katastroofipaigale. Meid peatati, sest seal käis tulevahetus,» selgitas Hug, miks nende missioon täna katastroofipaigale ei jõudnud. «Me peatasime konvoi, arutasime olukorda DRV (Donetski Rahvavabariigi – toim) esindajatega, kõneluste käigus tulevahetus lähenes. Siis tegin otsuse, et OSCE erimissioon pöördub tagasi.»

«Osapooled peavad mõistma, et relvad peavad vaikima, kontrollpunktid peavad kaduma ning meil ja ekspertidel peab olema liikumisvabadus pääsemaks vabalt katastroofipaika, ilma vahelesegamiseta, riskideta, et me saaksime jätkata seal oma tööd,» jätkas Hug. «Katastroofipaigas on endiselt kadunuks jäänud kehaosi, surnukehi ja rususid ning töö tuleb lõpetada. See on võimalik juhul, kui relvad maha pannakse ja meie teel sinna ei teki mingeid riske. Me oleme tüdinud ja väsinud meid segavast tulevahetusest, kuigi me oleme kokku leppinud relvarahus.»

Ukraina armee teatas täna, et valitsusväed võitlevad separatistidega katastroofipaika ümbritsevate linnade pärast ning on sisenenud strateegilisse Šahtarskisse, mis asub hukupaigast umbes kümne kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles