Moldova läheb esimest korda NATO tippkohtumisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Moldova võtab septembri algul esmakordselt osa NATO tippkohtumisest, teatas riigi välisminister Natalia Gherman.

«See on Moldova jaoks tähtis sündmus. Moldova andis sel aastal oma väekontingendiga panuse Kosovo rahuvalveoperatsiooni ning seega julgeoleku ja stabiilsuse hoidmisse Euroopa kontinendil. Moldova on julgeoleku tarbijast muutumas julgeoleku tugevdamisele kaasa aitavaks riigiks. Tänu sellele kutsutakse meid esmakordselt alliansi tippkohtumisele,» ütles Gherman usutluses raadiojaamale Vaba Euroopa.

«Meil on nüüd varasemast suuremad eeldused arvestada alliansi solidaarsuse ja toetusega regionaaljulgeoleku konsolideerimise protsessis,» lisas minister.

Ta tunnustas USA senati resolutsiooni Moldova kohta, kus avaldatakse toetust vabariigi territoriaalsele terviklikkusele ja sisaldub Vene vägede Moldovast väljaviimise nõuet.

Samal ajal avaldas ta lootust Venemaaga koostöö ja läbirääkimiste jätkumisele. «Kõik probleemid, mis on tekkinud ja võivad tulevikus tekkida, peavad saama lahendatud eranditult dialoogi kaudu. Moldova ei ole loobunud püüetest edendada dialoogi Venemaaga. Hoolimata ebasõbralikust aktist – Moldova ekspordi keelamisest – tuleb seda suhete elementi käsitleda ekspertide tasandil ning teha seejärel kõik vajalikud järeldused. Ma kordan, me pooldame dialoogi edendamist mis tahes tingimustes,» ütles Gherman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles