Moslemite ja kristlaste konflikt Nigeerias nõudis ohvreid

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konflikt Nigeerias elavete kristlaste ja moslemite vahel nõudis taas ohvreid.
Konflikt Nigeerias elavete kristlaste ja moslemite vahel nõudis taas ohvreid. Foto: SCANPIX

Nigeeria idaosas puhkenud konfliktis islamiusuliste ja moslemite vahel tapeti kaheksa inimest, tõsiselt viga sai 40 inimest.

Uudisteagentuuri AFP teatel on kokkupõrgete käigus süüdatud ka kuus mošeed ja üks kirik. Samas ei täpsustanud uudisteagentuur, kas ohvrid olid kristlased või moslemid.

Märtsis nõudis järjekordne kristlaste ja moslemite vaheline verevalamine Nigeerias 500 inimese elu, kui matšeetede ja tulirelvadega islamiusuliste kambad ründasid kahe peamiselt kristlastega asaustatud küla Josi lähistel. Väidetavalt oli tegu kättemaksurünnakuga.

150 miljoni elanikuga Nigeerias on kusagil 250 erinevat rahvust, 50 protsenti maa elanikkonnast, kellest suurem osa elab riigi põhjaosas, on moslemid. 40 protsenti, peamiselt lõunaosariikide elanikud, on kristlased. Kümme protsenti Nigeeria elanikest järgib erinevate loodususundite tavasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles