Jerevan: Armeenia ja Aserbaidžaani liider kohtuvad järgmisel nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia president Serž Sargsjan (v) ja tema Aserbaidžaani kolleeg Ilham Alijev (p) koos Venemaa peaminister Dmitri Medvedeviga
Armeenia president Serž Sargsjan (v) ja tema Aserbaidžaani kolleeg Ilham Alijev (p) koos Venemaa peaminister Dmitri Medvedeviga Foto: Astakhov Dmitry/ITAR-TASS

Armeenia president Serž Sargsjan ja tema Aserbaidžaani kolleeg Ilham Alijev kohtuvad järgmisel nädalal Venemaal, et otsida võimalusi Mägi-Karabahhi konflikti lahendamiseks, ütles Armeenia valitsusjuht Ovik Abrahamjan laupäeval.

«Presidentide kohtumine leiab aset Sotšis 8. augustil või 9. augustil,» ütles Abrahamjan ajakirjanikele.

Abrahamjan hoiatas ka Aserbaidžaani jõu kasutamise eest Armeenia suhtes.

«Igasugune provokatiivne tegevus, igasugune sissetungimine saab kohase vastuse. Meil on selleks ressursid ja jõudu. Me ei karda sõda. Loomulikult ei ole see parim tee, kuid kui see meile peale surutakse, siis on meie kohus see võita,» ütles Armeenia valitsusjuht.

Aserbaidžaan teatas laupäeval, et kaotas Mägi-Karabahhi lähistel puhkenud tulevahetuses Armeeniaga veel neli sõdurit, reedel teatas Bakuu kaheksa oma sõduri hukkumisest kokkupõrgetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles