Venemaa: satelliitfotod lennukatastroofi kohta on täiesti ebausutavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DigitalGlobe´i satelliitfoto katastroofipaigast.
DigitalGlobe´i satelliitfoto katastroofipaigast. Foto: SCANPIX

Kiievi esitatud satelliitfotod 17. juunil Ida-Ukrainas toimunud ja 298 inimelu nõudnud lennukatastroofi kohta on ebausaldusväärsed, teatas Vene kaitseministeerium.

Kiievi teatel kinnitavad satelliitfotod, et piirkonnas viibisid lennuki allakukkumise ajal Vene raketisüsteemid, mis nende sõnul viitab sellele, et lennuki allatulistamisega on seotud ka Venemaa.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel on piltide kvaliteet ja ka Ukraina julgeolekuteenistuse väited Venemaa osaluse kohta täiesti ebausaldusväärsed. Venemaa andmetel viibisid Ukraina satelliidid hoopis teises kohas, kui fotod tehti.

Ministeeriumi väitel lendas piltidel välja toodud kellaajal õnnetuspaigas hoopis Ameerika luuresatelliit ning fotode taga on Ukraina julgeolekuteenistus. «Põhjus, miks piltide tegelikud omanikud ei kirjutanud nendele oma nimesid, on ilmselt see, et nende võimsa kosmoseluure müüti ei rikutaks,» seisis avalduses.

Varem on Moskva teatanud, et neil on omakorda satelliitfotod Ukraina õhutõrjes  katastroofipiirkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles