Iisrael alustas maavägede Gazast äraviimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurite puhkehetk.
Iisraeli sõdurite puhkehetk. Foto: SCANPIX

Iisrael alustas osa maavägede Gaza sektorist äraviimist ja teiste üksuste ümberpaigutamist, kuid sõjaline missioon Gazas ei ole lõppenud, kinnitas armee esindaja täna.

«Viime osa vägesid ära ja paigutame osa teistele positsioonidele,» ütles armee kõneisik kolonelleitnant Peter Lerner.

IIsraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles eilses telepöördumises, et juudiriik jätkab oma sõjalist kampaaniat Gaza sektoris «nii kaua kui vajalik ning sellise jõuga nagu vajalik».

«Algusest peale oleme lubanud taastada rahu Iisraeli kodanikele ja me jätkame tegutsemist, kuni see eesmärk on saavutatud. Me võtame nii palju aega kui vajalik ning avaldame nii palju jõudu kui vajalik,» ütles Netanyahu pöördumises.

Iisrael alustas sõjalist tegevust Gazast rakette tulistavate islamistide vastu 8. juulil. Iisraeli rünnakutes on saanud surma juba vähemalt 1720 ja kannatada üle 9000 palestiinlase. Viimase ööpäeva jooksul on hukkunud üle saja inimese.

Iisrael on kaotanud hukkunutena 63 sõjaväelast ja kolm tsiviilisikut, mis on suurim ohvrite hulk alates 2006. aasta sõjast Liibanoni äärmusrühmitusega Hizbollah. Sajad sõdurid on saanud haavata.

Netanyahu ütles telepöördumises, et Iisraeli armee vaatab oma tegevuse Gazas üle pärast seda, kui on lõpetatud Hamasi tunnelite hävitamine Gaza-Iisraeli piiril.

Kui tunnelid on hävitatud, «valmistub armee jätkama tegevust vastavalt meie julgeolekuvajadustele», ütles Netanyahu, rõhutades, et «kõik variandid on laual».

«Hamas peab mõistma, et nad maksavad talumatut hinda seni, kuni kavatsetakse jätkata [rakettide] tulistamist,» hoiatas Iisraeli peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles