Donetski separatistide liider: oleks tore näha siin Vene rahuvalvajaid

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukraina separatistid
Ida-Ukraina separatistid Foto: SCANPIX

Ukraina väed jätkasid pühapäeval pealetungi riigi idaosas ning piiramisrõngasse sattunud separatistid palusid jälle Venemaalt abi.

Donetski separatistid hakkasid oma operatsiooni toetamiseks elanikelt ja ettevõtetelt toitu ning sõidukeid konfiskeerima, vahendas uudisteagentuur AP. Donetski kesklinn on mahajäetud ning tänavatel liiguvad vaid üksikud inimesed.

Ukraina terrorismivastase operatsiooni pressiesindaja sõnul üritavad sõdurid praegu tagasivallutatud positsioone hoida, kuid separatistid osutavad vastupanu.

Donetski oblasti isehakanud kuberner Pavel Gubarev sõnas, et separatistid võidaksid kiiresti, kui Venemaa abi saadaks.

«Muidugi oleks tore näha siin Vene rahuvalvajaid – tugevaid suurtükke, tanke,» rääkis Gubarev. «Sõda oleks ühe, võib-olla kahe päevaga läbi.»

Ukraina ja lääneriigid on süüdistanud Venemaad separatistide relvastamises. Venemaa on seda eitanud ning väitnud, et Ida-Ukrainas võitlevad vabatahtlikud Vene kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles