Vene lennufirma teatas lendude peatamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dobroleti lennuk.
Dobroleti lennuk. Foto: SCANPIX

Vene lennufirma Dobrolet teatas pühapäeval, et peatab Euroopa Liidu majandussanktsioonide tõttu lennud.

Dobroleti sõnul peatatakse lennud ja piletimüük 4. augustil Moskva aja järgi kell 0.00 (Eesti 23.00). Firma kuulub täielikult Vene riiklikule lennukompaniile Aeroflot.

Dobroleti kohaselt on osa Euroopa partnereid «enneolematu surve tingimustes» öelnud üles lepingud tehnilise hoolduse, kindlustuse ja lennuandmete vahetamise vallas.

Simferopolisse ja Volgogradi pileti ostnud reisijad saavad sihtpunkti Aerofloti tütarettevõttega Orenburg Airlines; Samara, Permi, Ufa, Jekaterinburgi, Surguti ja Kaasani piletiga reisijad saavad raha tagasi.

Euroopa Liit jõustas reedel pärast kuudepikkust kõhklust Venemaa-vastased majandussanktsioonid, mille abil loodetakse muuta Moskva destabiliseerivat käitumist Ukraina kriisis.

Uued abinõud on suunatud Venemaa panganduse, kaitsetööstuse ja energiasektori vastu. Dobrolet lisati musta nimekirja, sest ühe Euroopa Liidu ametniku sõnul oli firma otseselt seotud Ukrainale kuuluva, kuid veebruaris okupeeritud Krimmi liidendamisega Venemaa koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles