ÜRO ja USA mõistsid Gaza kooli ründamise hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlane kannab poissi läbi purustatud klassiruumi ÜRO poolt juhitud kooli.
Palestiinlane kannab poissi läbi purustatud klassiruumi ÜRO poolt juhitud kooli. Foto: SCANPIX

ÜRO ja USA mõistsid pühapäeval hukka maailmaorganisatsiooni kooli ründamise Gaza lõunaosas, kus on sõja eest varju otsinud umbes 3000 inimest.

USA kasutas rünnaku kohta sõnu «koletu ja häbiväärne».

«Kooli ja kõigi teiste Gaza sektoris asuvate ÜRO rajatiste koordinaadid on korduvalt edastatud Iisraeli kaitsejõududele. Me rõhutame veelkord, et Iisrael peab tegema rohkem, et vastata iseenda standarditele ja vältida tsiviilohvreid,» märkis USA välisministeeriumi eestkõneleja Jen Psaki.

USA hukkamõist järgnes ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni karmisõnalisele avaldusele, kus ta nimetas Rafahi kooli ründamist muu hulgas kriminaalkuriteoks.

Iisraeli vägede rünnakus sai Gaza sektori lõunaosas asuvas ÜRO koolis pühapäeval surma vähemalt kümme ja vigastada 35 inimest, teatasid Palestiina meditsiiniametnikud. Rafahi linnas asuvas koolis olid varju leidnud umbes 3000 Iisraeli pealetungi eest põgenenud palestiinlast.

ÜRO palestiina põgenikeagentuuri esindaja Robert Turneri sõnul tabas kooli selle lähedal toimunud Iisraeli õhurünnak. Hukkunute seas on arvatavasti ka üks ÜRO töötaja, lisas ta.

Iisraeli armee möönis, et tegi kooli lähedal õhulöögi, kui võttis sihtmärgiks kolm rühmituse Islamidžihaad terroristi, kes sõitsid mootorrattal. Armee eestkõneleja sõnul uuritakse parajasti selle õhurünnaku tagajärgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles