Topeltkodakondsuse varjamine toob Venemaal kaasa suure trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Föderatsiooni pass.
Vene Föderatsiooni pass. Foto: SCANPIX

Topeltkodakondsusest teavitamata jätmine toob kaasa kuni 200 000-rublase (4100-eurose) trahvi või kuni 400 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd.

President Vladimir Putinilt kinnitava allkirja saanud seaduse kohaselt peab iga Venemaal elav Vene kodanik andma teada sellest, kas omab mõne teise riigi passi või elamisluba. Ametlikult välismaal elavaid venelasi seadus ei mõjuta.

Venemaa migratsiooniamet pole veel selgitanud, kuidas oma topeltkodakondsusest võimusid teavitada, ent aega on selleks 60 päeva. 

Sajad tuhanded välismaal elavad venelased peavad seega võimudele oma tegelikust elukohast ametlikult teada andma või loobuma kodumaal tehtud sissekirjutusest. Viimast ei soovi aga enamik teha, kartes bürokraatiat, mis neid kodumaale reisimisel võib hakata ees ootama.

2010. aastal hindasid Vene seadusandjad alaliselt välismaal elavate kodanike arvuks 1,6 miljonit. Neist üle poole elab kas Euroopa Liidus, USAs või Iisraelis.

Krimmi elanikke hakkab seadus mõjutama tuleva aasta 1. jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles