Ukraina palub separatistidel lasta tsiviilelanikel linnadest lahkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahingutest räsitud Luganski linn.
Lahingutest räsitud Luganski linn. Foto: SCANPIX

Ukraina sõjavägi palus esmaspäeval separatistidel lasta tsiviilelanikel lahkuda Ida-Ukraina ümberpiiratud linnadest, kus vee- ja elektrikatkestuse tõttu ähvardab humanitaarkriis.

Riigi idaosa tööstuspiirkonna rahulikud elanikud kannatavad Venemaa toetavate jõudude ja Ukraina valitsusvägede lahingute tõttu. Mõlemad pooled süüdistavad teist elurajoonidesse tulistamises, mille tõttu sai nädalavahetusel surma üle kümne inimese.

Ukraina sõjavägi kutsub Donetski, Luganski ja Horlivka elanikke nõustuma iga päev mõnetunniste «humanitaarkoridoride» loomisega, et tsivilistid linnadest lahkuda saaksid.

Luganski linnapea on hoiatanud, et 420 000 elanikuga linna ähvardab humanitaarkatastroof, sest juba mitu päeva ei ole elektrit ega kraanivett.

Alates aprillist on piirkonnast Ukraina teistesse osadesse põgenenud üle 100 000 inimese. Venemaa sõnul on tema territooriumile tulnud pool miljonit põgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles