Iisraeli armee teatel tõmbuvad nad Gazast täielikult tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli sõdurid lahkusid Gazast tagasi juudiriigi pinnale.
Iisraeli sõdurid lahkusid Gazast tagasi juudiriigi pinnale. Foto: SCANPIX

Iisraeli sõjavägi teatas täna, et tõmbub relvarahu algamisel Gaza sektorist täielikult tagasi. Gaza sektorit kontrolliva Palestiina äärmusrühmituse Hamasiga sõlmitud relvarahu algas kohaliku aja järgi kell kaheksa hommikul.

«Kui kolmepäevane relvarahu algab, võtavad sõdurid Gazast väljaspool sisse kaitsepositsioonid,» sõnas ajakirjanikele armee pressiesindaja Peter Lerner.

Nii äärmusrühmitus Hamas kui Iisrael kinnitasid mõlemad uudisteagentuurile AFP, et järgivad sõlmitud kokkulepet.

Relvarahu ajal toimuvad Kairos vaenupoolte läbirääkimised. Palestiina delegatsioon, kuhu kuuluvad äärmusrühmituste Hamas ja Islamidžihaad esindajad, kuid ka Palestiina omavalitsuse saadikud, on juba Egiptusesse saabunud.

Iisrael ametnik kinnitas, et ka juudiriigi esindajad saabuvad Kairosse varsti, kuid süüdistas Hamasi ka selles, et ühendus ei võtnud kolme nädala eest Egiptuse rahuplaani vastu, mis tõi omakorda kaasa veresauna jätku. Hamas väitis toona, et ei saa ettepanekuga nõustuda, kuna nendega ei konsulteeritud.

Viimati kuulutati kolmepäevane relvarahu välja möödunud reedel, kuid see kukkus vägivallapuhangute tõttu läbi. 8. juulist alates on Gazas surma saanud vähemalt 1820 inimest, Iisraeli poolel on surnud 64 sõdurit ja kolm tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles