Bulgaaria vahevalitsust asub juhtima juuraprofessor

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria president Rosen Plevneliev (vasakul) ja uus peaminister Georgi Bliznaški
Bulgaaria president Rosen Plevneliev (vasakul) ja uus peaminister Georgi Bliznaški Foto: Reuters

Bulgaaria president Rosen Plevneliev määras vahevalitsuse juhiks juuraprofessor Georgi Bliznaški. Enneaegsed üldvalimised toimuvad 5. oktoobril.

President kinnitas teleülekandes, et saadab parlamendi laiali homme. Sotsialistide juhitud valitsus eesotsas Plamen Orešarskiga astus tagasi 23. juunil.

Uue valitsuse ülesanne on koostada eelarvemuudatused, mis järgmisele koosseisule menetleda antakse. Peaministri sõnul on valitsuse eesmärgiks saavutada stabiilsus, dialoog ja läbipaistvus.

Bliznaški on endine sotsialist, ent oli samuti nende hulgas, kes eelmise valitsuse tagasiastumist nõudsid ja seda korruptiivseks nimetasid.

Vahevalitsus on lubanud külmutada South Streami projekti, mis peaks pakkuma Vene gaasi läbi Balkani, kuniks Euroopa Liit sellele uuesti oma heakskiidu annab.

Lisaks nimetas president Plevneliev Bulgaaria Euroopa Komisjoni volinikuks Kristalina Georgieva, kes varasemalt kodumaal toetust ei omanud, kuid on Euroopas populaarne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles