Saksa rongid ei pea kuumale vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuma käes kannatavad sakslased peavad rongisõidul ettevaatlikud olema.
Kuuma käes kannatavad sakslased peavad rongisõidul ettevaatlikud olema. Foto: SCANPIX

Saksamaal on viimastel päevadel kuuma tõttu üles öelnud umbes 40 rongi kliimaseadmed. Nüüd selgub, et rongide konditsioneerid ei peagi vastu, kui väljas on sooja üle 32 kraadi, kirjutas Der Spiegel Online.

Kui veel mõne päeva eest väitis Deutsche Bahn, et konditsioneerid on üles öelnud vaid üksikjuhtudel, selgus nüüd Hannoversche Allgemeine Zeitungi loost, et kaugrongide kliimaseadmed ei suuda üle 32-kraadise välistemperatuuri puhul jahutamist garanteerida. Viimastel päevadel on ilm aga sellest paiguti oluliselt soojem olnud.

Mitmes rongis on konditsioneerid töötamise lõpetanud ja temperatuur vagunites tõusnud kohati 50 kraadini. Üks neist oli Berliin-Amsterdami kiirrong, millest reisijad kuumuse tõttu teistesse rongidesse ümber tõsteti.

Opositsioonipartei SPD tahab nüüd parlamendis rongide töökindluse kohta uurimise algatada, kuna paljud reisijad on väljakannatamatute tingimuste üle kaevanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles