Vene president nõuab ÜRO Julgeolekunõukogu istungit Ukraina asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin
Venemaa president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin nõudis teisipäeval ÜRO Julgeolekunõukogu eriistungit seoses üha halveneva humanitaarolukorraga Ukrainas, teatas teisipäeval uudisteagentuur Itar-Tass.

Ida-Ukrainas on konflikti eest kodunt põgenenud vähemalt 285 000 inimest, teavitas ÜRO varem päeval ja hoiatas, et lahingute ägenemine võib tuua kaasa massilise väljarände. Ukraina võimud on seni registreerinud riigi idaosast teistesse piirkondadesse pagenud 117 000 inimest.

Itar-Tassi andmetel on Putin andnud ühtlasi käsu rakendada vastumeetmeid lääneriikide uute sanktsioonide vastu.

Putin soovib toetada kodumaist toodangut, kuid ühtlasi hoolitseda selle eest, et venelased saaksid ka edaspidi tarbida välismaiseid kaupu.

«Loomulikult peame tegema seda ettevaatlikult, et toetada kodumaiseid tootjaid ja mitte kahjustada tarbijaid,» selgitas Putin ajalehele Russia Today.

Ajalehe Vedomosti andmetel võib Moskva vastata sanktsioonidele muu hulgas piirangute ja keeldudega välisriikide lennufirmadele Siberist ülelennul ja üldse Venemaa õhuruumis lendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles