Malaisia kadunud reisilennukit hakkab otsima Hollandi firma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia ametivõimude otsusel hakkab märtsis kadunuks jäänud Malaisia reisilennukit Boeing 777 otsima Hollandi firma Fugro Survey Pty Ltd.

Ettevõte kavatseb hakata Malaysia Airlinesi lennukit otsima India ookeani põhjast kahe laevaga, mil on spetsiaalsed kajaloodid ja videokaamerad, vahendas Reuters.   

Otsingute järgmine etapp peaks algama septembri keskel ja see võib kesta ligikaudu aasta. Praeguste plaanide järgi keskenduvad need 60 000 ruutkilomeetri suurusele piirkonnale, mis jääb Austraalia linnast Perthist 1600 kilomeetrit läände. Ookean on seal kohati kuni 5000 meetrit sügav.

Austraalia transpordiminister ja riigi asepeaminister Warren Truss selgitas täna, et valik langes Hollandi firma kasuks, kuna tööde maksumuse ja tehnilise lahenduse suhe oli parim.    

Lend MH370 jäi kadunuks 8. märtsil, kui lennuk oli teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Boeing 777pardal oli 239 inimest, nende seas kuus Austraalia kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles