Iisrael väljendas valmisolekut vaherahu pikendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlased Gaza sektoris teisipäeval 5. augustil.
Palestiinlased Gaza sektoris teisipäeval 5. augustil. Foto: AP / Scanpix

Iisrael väljendas kolmapäeval valmisolekut pikendada praegu kehtivat vaherahu Gaza sektoris, mis pidi läbi saama reedel, teatas tundmatuks jääda sooviv juudiriigi võimuesindaja.

«Iisrael on väljendanud valmisolekut pikendada vaherahu praegustel tingimustel,» kinnitas ametnik viidates teisipäeval Egiptuse poolt vahendatud kokkuleppele.

Võimuesindaja ei täpsustanud, kui pikka aega silmas peetakse.  Praegu kestab 72-tunnine relvarahu, mis lõpeb reedel kell 08.00 hommikul. Islamiliikumine Hamas pole teemat esialgu kommenteerinud.

Kairos algasid kolmapäeval Egiptuse vahendusel Iisraeli ja Palestiina läbirääkimised relvarahu pikendamise üle Gaza sektoris ning selle territooriumi blokeerimise lõpetamise üle.

Iisrael tahab, et Hamas relvadest loobub või vähemalt lubab mitte uuesti relvastuda. Palestiinlaste peamine nõudmine on Gaza blokaadi tühistamine ja ülesehitustöödega alustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles