Mida konfiskeerib Soome piirivalve venelastest turistidelt?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome piirivalve- ja tollitöötajad ning politsei
Soome piirivalve- ja tollitöötajad ning politsei Foto: Wikipedia.org

Kagu-Soome piirivalve sõnul konfiskeerivad nad iga päev Venemaalt tulevatelt turistidelt esemeid, mille omamine ja kasutamine on Soomes keelatud.

Piirikontrolli sõnul leidub venelaste autodes näiteks telekoopnuiasid, kummikuulidega relvi ja elektrišokirelvi, edastab iltasanomat.fi.

Soomes ohtlikuks peetavad või keelatud esemed leitakse tavapärase kontrolli käigus.

«Venemaalt tulevatest autodest ja vene turistidelt ei otsita eriliselt relvi või keelatud esemeid. Venelased  sageli ei tea, mis Soomes keelatud on. Nad hoiavad neid keelatud esemeid masinas üsna nähtavates paikades,» selgitas Kagu-Soome piirivalve esindaja Osi Fonselius.

Tema sõnul on venelastel üsna sageli kummikuulidega relvi.

Meetripikkune teleskoopnui liigitatakse Soomes löögirelva alla. Löök jalgadesse tekitab kukkumise, kuid löök kaelale võib tappa.

Soome asjatundjate andmetel maksab Venemaal teleskoopnui vaid paar eurot.

«Venemaa kodanike sõnul on nad need relvad ostnud enesekaitseks. Inimesed, kes sõidavad sõprade autos ei pruugi teada, et masinas selliseid relvi on,» lisas Fonselius.

Venelastelt on enim konfiskeeritud radarituvastajaid. Jaanuarist kuni juulini leiti Venemaa numbrimärgiga autodest neid rohkem kui 900. Neid on püütud maskeerida laste mänguasjadeks ja mobiiltelefonideks.

Keelatud eseme leidmine toob kaasa turisti kinnipidamise, ülekuulamise ja protokolli koostamise. Olgu keelatud esemeks kas laske-, löögi- või külmrelv, see konfiskeeritakse ja määratakse trahv.

Augusti alguse andmetel on Kagu-Soome piirivalve teinud 1500 trahviteadet ning protokolli.

Nende arv on sama kui eelnenud aastatel hoolimata sellest, et venelastest turistide arv on kahanenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles